Traduce pagina

miercuri, 28 noiembrie 2012

luni, 26 noiembrie 2012

Tendinţe modă toamnă-iarnă 2012-2013 (sursa: one.ro)





Acum că în sfârşit s-au încheiat prezentările din capitalele modei, dar mai ales din Paris şi Milano, eu zic să trecem în revistă tendinţele principale ale sezonului toamnă/iarnă 2012-2013 care au apărut pe podiumuri.


Mai jos vei face cunoştinţă cu cele mai importante tendinţe ale sezonului friguros şi cu siguranţă o să găseşti ceva pe placul tău: de la ţinute glamour, la altele ceva mai casual, de la reinterpretăriletendinţelor ale sezonului primăvară-vară 2012, la reveniri spectaculoase – precum este stilul militar.Înteleg că încă nu îţi stă mintea la sezonul toamnă-iarnă, însă merită să arunci un ochi pe fotografiile din galeria foto de mai jos pentru a afla ce păstrezi în garderobă şi ce ţinute noi să îţi achiziţionezi la shoppingul cel mare după concediul de vară.


16 tendinţe majore ale sezonului toamnă-iarnă 

 Catifea regală – În sezonul friguros cel mai bine mizezi pe materiale mai grele, impunătoare, cum este catifeaua. Podiumul cu prezentările pentru toamnă-iarnă propune rochii din catifea, pentru trupurile zvelte, însă pentru cele timide într-ale vestimentaţiei, poţi începe cu o fustă, ca propunerea casei Gucci.
















Paltoane confortabile ca o păturică – Propunerile casei de modă Rag&Bone în materie de paltoane par tare confortabile. Această tendinţă este atât de uşor de purtat, mult mai uşor ca un poncho. În plus, părerea mea, acest model de palton o să devină unul clasic, cam greu să se demodeze.


















Pantaloni evazaţi – Se pare că treptat designerii încearcă să scape de dominaţia pantalonilor skinny şi să se reorienteze către unii ceva mai „groovy”. Anii ’70 se întâlnesc cu stilul beduinilor pentru pantalonii sezonului de toamnă, un model care cu siguranţă o să avantajeze mai multe femei. Ai grijă la tăietură, aceasta, la fel ca în sezonul de vară, este ceva mai scurtă.















Albastru cobalt – Când vine vorba despre culori, albastru face trecerea între sezoane, iar pentru toamnă designerii au pregătit tot felul de ţinute optimiste de un albastru puternic. Fie că sunt rochii, fie că sunt pantaloni albastru metalizat, păstrează achiziţiile sezonului de vară şi pentru această toamnă.
















Costume cu personalitate şi imprimeuri îndrăzneţe – În acest an se anunţă o toamnă ceva mai veselă, unde rochiile delicate cu imprimeuri ale verii au evoluat în costume cu care te asigur că vei face senzaţie. Poartă-le cu încredere la muncă sau chiar la un cocktail şi nu vei mai avea nevoie de cocktail pentru a fii energică.















Paltoane cu gulerul din blană – Începând cu iarna trecută, gulerele din blană au făcut senzaţie. Acum vei afla că achiziţia impulsivă de anul trecut a fost o investiţie bună, pentru că în această toamnă gulerul din blană îl poţi ataşa unui palton chic “et voila”, eşti în tendinţe.

















Broderiile înfloresc în această toamnă – Dacă îţi doreşti o altfel de ţinută feminină şi etno pentru sezonul toamnă-iarnă 2012-2013, optează pentru broderiile florale, precum cele din colecţia Valentino. Vorbeşte cu bunica ta dacă preferi hainele “handmade”.


















Stilul futuristic – În următorul sezon hainele sunt la fel de versatile precum activităţile femeii care le poartă. Dacă îţi doreşti o apariţie extravagantă, mergi pe croieli futuriste, de inspiraţie Star Trek sau corsete precum cele din colecţia Etro.

















 Metale preţioase – Auriul se pare că şi el a primit biletul de trecere în noul sezon. Ţinutele propuse de casa Dolce&Gabbana cu siguranţă o să te ajute să îţi faci o părere despre tendinţa uşor barocă ce include rochii cu aplicaţii aurii. Nu este o tendinţă nouă, însă brocarturile sunt elemente glamour şi elegante.

















Stilul Military – Şi când vine vorba despre această tendinţă am un sentiment de deja vu. Cert este că elementele military nu au dispărut niciodată, iar în sezonul toamnă-iarnă revin în structuri ceva mai elegante şi mai feminine.
















Nostalgii pastelate de primăvară – În primăvara 2012 nu am auzit altceva decât culorile pastelate, roz bombon. După cum poţi vedea în fotografia de mai sus, Jil Sander nu s-a săturat de această tendinţă şi o propune pentru noul sezon. Nu arunca ţinutele demne de Grace Kelly şi în toamna 2012 vei fii o adevărată lady în pas cu moda. Croielile rămân cele de inspiraţie anii ’20, uşor retro, uşor dramatice, pentru nostalgicii primăverii.












Prezenţe sofisticate şi feminine – Influenţa retro o vei putea simţi şi în costumele sezonului de toamnă, iar cele de la Armani sunt chiar provocatoare. Bărbaţii sunt nevoiţi să poarte costume business, însă femeile vor să le poarte, iar în sezonul următor ar face bine să le poarte cu stil. O femeie care are încredere în feminitatea ei trebuie să îndrăznească să se joace cu această “uniformă” masculină.












 Regina gypsy – Stilul gypsy se pare că o să fie în tendinţe şi în această toamnă, iar Salvatore Ferragamo propune câteva ţinute şic. Dacă la astfel de rochii adopţi şi câteva accesorii aurii sau pălării cu boruri mari, ai asigurate câteva capete întoarse.















Boema şi la birou – Dacă nu eşti genul care să se conformeze şi să poarte la birou ţinute “stricte”, în acest sezon Etro propune câteva elemente retro din saten şi chiar gulere din blană. Anii ’40 continuă să fie în tendinţe, hainele au talia uşor căzută, fie că sunt din piele, fie din catifea.





















Clasicul modern - Coco Chanel ar fi tare mândră de colecţia MaxMara pentru toamnă-iarnă 2012. Brand-ul propune ţinute artistice, cu dungi, pantaloni clasici şi în acelaşi timp moderni (tăietura deasupra gleznei), bretele şi pantofi argintii. Îmi place vibe-ul transmis de ţinuta de mai sus, mă face să mă uit la un film cu Charlie Chaplin.














Femeia “film-noir” – Pentru femeile încrezătoare, feminine şi cărora le plac rochiile ce le îmbrăţişează formele, Bottega Veneta a mers în acest sezon pe ţinutele sobre, elegante, “all black”, dar cu detalii ulta feminine. Este clar, propunerile designerilor pentru anul 2012 chiar ne fac să râvnim la rolul starurilor din filmele “noir”.















SURSA: one.ro